5 tips voor het drukken van jouw proefschrift

5 tips voor het drukken
van jouw proefschrift

1) Bestel een proefdruk

De layout van je proefschrift is klaar, nu kun je een drukproef laten maken. Zo heb je een helder en concreet beeld van de kwaliteit. Daarnaast kun je ook alles nog een keer nalopen op eventuele fouten en waarnodig (laten) aanpassen. Zo weet je zeker dat de productie van jouw proefschrift straks helemaal goed komt.

2) Bespaar door te overleggen met je vormgever

Overleg je wensen altijd met de vormgever zo krijg je snel een concreet beeld van de mogelijkheden en de eventuele (meer)kosten. Wil je jouw proefschrift geheel in kleur laten drukken of juist deels? Wil je een bijzondere afwerking zoals Schweizer Brochure of juist een Spot UV op je cover? Al dat soort wensen hebben invloed op de prijs en de aanpak van de layout en het drukken.

3) Vraag papiermonsters aan

Niet alleen de cover van je proefschrift is beeld bepalend voor je proefchrift ook de papierkeuze draagt bij aan de uitstraling van jouw proefschrift. Waar kun je uit kiezen en welk papier is geschikt voor jouw proefschrift, bestel dan gratis papiermonsters van AIO.

4) Afwerking van jouw proefschrift

Voor de afwerking van je proefschrift zijn er een aantal keuzes die je kunt maken zoals, een mat of glans laminaat, Spot UV, soft of een hardcover omslag. Daarnaast is er ook de bindwijze van je proefschrift, gelijmd of genaaid. Meest standaard is een Mat laminaat met een gelijmde bindwijze. Wil je liever iets speciaals voor jouw proefschrift overleg dit dan met ons, we denken graag met je mee.

5) Goedkoop je proefschrift laten drukken?

Wil jij jouw proefschrift zo goedkoop mogelijk laten drukken? Heb je rekening te houden met een budget, dan is het wel zo fijn dat je weet op welke factoren de prijs invloed heeft.

De belangrijkste factoren die invloed hebben op de prijs van jouw proefschrift zijn: