5 tips voor jouw proefschrift cover ontwerp

5 tips voor jouw
proefschrift cover ontwerp

1) Bedenk een pakkende titel

Een titel moet kort en krachtig zijn. Het liefst een titel die uit één of maar een paar woorden bestaat. To the point dus. Dit in combinatie met een passend figuur of ontwerp maakt dat jouw proefschrift cover veel toegankelijker is.

2) Maak duidelijk waar het proefschrift over gaat

Maak het niet te moeilijk. Probeer niet je hele proefschrift in 1 fuguur samen te voegen. Dit zorgt voor verwarring en een rommelig beeld. Neem liever 1 belangrijk element dat je helder en krachtig neerzet. Zo heeft de lezer direct een indruk van je promotieonderzoek.

3) Vergeet de achterkant van je proefschrift cover niet

Bij veel proefschriften is de achterkant van een cover een vergeten deel. Dat is zonde en een gemiste kans. Laat de achterkant een verlengstuk zijn van de voorkant, bijvoorbeeld met een doorlopend beeld. Een proefschrift cover is pas echt aantrekkelijk als ook de rug en achterkant goed verzorgd zijn.

4) Raak geïnspireerd

Je hebt nagedacht over wat je wilt laten zien, dan is het tijd om naar voorbeelden te zoeken. Ga dus op zoek naar inspiratie. Heb je nog helemaal geen idee ook dan helpt het je om eerst eens goed rond te kijken om zo te zien wat de mogelijkheden zijn. Begin met het bekijken van omslagen van andere proefschriften in ons Portfolio en raak geïnspireerd.

5) Zoek de juiste hulpmiddelen of mensen om je omslag te ontwerpen

Vandaag de dag kun je gratis online hulpmiddelen en programma’s vinden die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je proefschrift cover. Je kunt zelfs Microsoft Word of Microsoft PowerPoint gebruiken om je omslag te ontwerpen. Er zijn echter meer professionelere opties, zoals Adobe illustrator of Photoshop. Heb je wel een idee maar geen idee hoe je dat moet maken, schakel dan een professional in. Deze weten hoe je complexe ideeën omzet naar heldere en krachtige proefschrift covers. Laat je cover door AIO ontwerpen, stuur ons je idee of schets dan gaan wij aan de slag.